voetbalzone

Oud-Ajacied Finidi gaat 'goedkope en goede' spelers zoeken voor Betis

Erik van Dam17 nov 2010, 14:22
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2010, 14:22
Advertentie

Finidi George gaat weer aan de slag in het profvoetbal. De 39-jarige oud-aanvaller is volgens Diario de Sevilla de nieuwe directeur van Real Betis, dat momenteel de Segunda División aanvoert. Finidi tekende tot het einde van dit seizoen en heeft de optie op een extra jaar; de bedoeling is dat hij 'goedkope en goede' nieuwe spelers naar Betis gaat halen.

/

Finidi speelde eind jaren tachtig, begin jaren negentig voor enkele clubs in zijn vaderland Nigeria, alvorens hij de overstap maakte naar Ajax. Daar bleef hij drie seizoenen en maakte hij deel uit van het elftal dat in 1995 de landstitel en de Champions League in de wacht sleepte. In de zomer van 1996 verkaste Finidi naar Real Betis, waar hij bijna veertig goals maakte in 130 duels. Via Real Mallorca en Ipswich Town bouwde hij zijn carrière af, tot aan zijn pensioen in 2004.

Nu is hij dus weer terug bij zijn voormalige werkgever. Trainer Pepe Mel is blij met zijn komst naar Betis en hoopt dat Finidi de club veel goeds zal brengen. De voormalig international, die in 1994 speelde op het WK in de Verenigde Staten, is zelf ook trots. “Ik heb snel 'ja' gezegd, want ik houd van Betis en ik ben bereid hard te werken voor deze club. De focus van zijn werk zal liggen bij het rekruteren van vers bloed in Europa en Afrika voor Los Verdiblancos.

Bezig met laden …