voetbalzone

Oud-Ajacied Mido heeft weinig succes in nieuwe carrière en krijgt congé

Peter Nusselder30 jul 2014, 12:10
Laatst bijgewerkt: 30 jul 2014, 12:10
Advertentie

Ahmed Hossam, beter bekend als Mido, was pas dertig jaar oud toen hij een jaar geleden een punt achter zijn actieve voetbalcarrière zette. De Egyptische oud-spits ging vervolgens van start met een nieuwe loopbaan en begon als trainer van Zamalek SC, de club waar hij debuteerde als profspeler.

voetbalzone

Zeven maanden na zijn aanstelling is het doek echter alweer gevallen voor de 31-jarige coach: Zamalek heeft Mido ontslagen. Aan de sportieve prestaties heeft dat waarschijnlijk niet gelegen, aangezien de voormalig Ajax-aanvaller zijn team naar de play-offs leidde en bovendien pakte Zamalek de Egyptische beker. Sinds hij in januari werd aangesteld als opvolger van Helmy Toulan lag Mido evenwel overhoop met de clubleiding.

De 51-voudig Egyptisch international ziet desondanks nog toekomst voor zichzelf bij Zamalek. “Het bestuur heeft me verteld dat ze hebben besloten om me de laan uit te sturen. Maar ik ben nog steeds een kind van de club en ik sta ervoor open om Zamalek te dienen, op wat voor manier dan ook.” Mido stond tussen 2001 en 2003 onder contract bij Ajax en keerde er in 2010 nog even op huurbasis terug, maar kwam toen tot slechts vijf duels. Hij speelde verder voor onder meer AS Roma en Tottenham Hotspur.

Bezig met laden …