voetbalzone

Oud-Ajacied moet Ajax Cape Town uit dal leiden: ‘Ze hebben vertrouwen nodig’

Robin Bruggeman28 okt 2016, 16:33
Laatst bijgewerkt: 28 okt 2016, 16:33
Advertentie

Ajax Cape Town heeft in Stanley Menzo een nieuwe hoofdcoach. De voormalige keeper van onder meer Ajax en het Nederlands elftal volgt Roger de Sa op als eindverantwoordelijke bij the Urban Warriors. Menzo werkt sinds april in de jeugdopleiding van de satellietclub van Ajax en wordt nu doorgeschoven naar het eerste elftal.

/

“Het eerst dat elke voetballer nodig heeft is vertrouwen, dus we moeten zorgen dat zij hun vertrouwen terugkrijgen”, vertelde Menzo bij zijn presentatie. Ajax Cape Town is het nieuwe seizoen met twee punten uit de eerste zes wedstrijden dramatisch begonnen: “Ik kan op de training zien dat ze de kwaliteiten hebben. Voetbal moet vermakelijk zijn, voor jezelf, voor de fans, en we moeten natuurlijk winnen.”

Menzo kijkt meteen naar Amsterdam voor mogelijke versterkingen. Thulani Serero lijkt in de zomer te vertrekken bij Ajax en speelde al eerder in Kaapstad, waar hij ook de jeugdopleiding doorliep: “Ik hoop dat het een optie is, het is een optie die ik graag zou willen hebben. Iedereen die deze club op weg omhoog kan helpen is welkom.” De oud-doelman werkte eerder als trainer bij onder andere Lierse SK, SC Cambuur en Volendam.

Bezig met laden …