voetbalzone

Oud-Ajacied populair in Italië: ‘Ik hoef nergens voor mijn eten te betalen’

Robin Bruggeman07 nov 2016, 11:30
Laatst bijgewerkt: 07 nov 2016, 11:30
Advertentie

Arek Milik vertrok afgelopen zomer voor 32 miljoen euro van Ajax naar Napoli en beleefde een stormachtige entree in de Serie A. De Pools staat door een zware knieblessure nu een lange tijd aan de kant, maar dat betekent niet dat hij ook maar iets aan populariteit inboet in het voetbalgekke Napels. Dat zorgt soms voor taferelen waar Milik nog flink aan moet wennen.

/

“Ik ga zelden de stad in. Voetbal is net een religie in Napels en het is moeilijk om door al het publiek te lopen”, vertelt hij in een interview met Sportowefakty. “Als ik ga winkelen is het ’s ochtends vroeg, of op plekken waar niet zoveel mensen komen. Het is geweldig om zoveel aandacht te krijgen, maar het is ook waar dat je soms even een pauze nodig hebt van alle drukte. Op een gegeven moment werd ik vijf kilometer lang door twee scooters achtervolgd. Bij een stoplicht tikten ze op het raam en vroegen ze om een handtekening. Ik was bang dat ze op iets anders uit waren.”

“Ploeggenoten hebben me al geadviseerd om niet rond te lopen met veel dure dingen, zoals een horloge, omdat dat onveilig kan zijn. Het is beter om bepaalde situaties te vermijden”, gaat Milik verder. “Ik woon dan ook tussen Napels en het trainingscomplex in. Ik wilde dicht bij de plaats waar ik train zitten.”

/

Toch heeft zijn bekendheid niet alleen maar negatieve kanten: “Een tijdje gelden was ik in San Gregorio Armeno en mensen herkenden me. Ze drongen er daarna op aan om mijn eten te betalen. We weten dat iedereen het in de stad over voetbal heeft en als ik erbij ben, vraagt niemand ons om te betalen. Bij tien restaurants heb ik pas twee keer hoeven afrekenen.”

Bezig met laden …