voetbalzone

Oud-Ajax-verdediger zet punt achter loopbaan en wil terug naar Nederland

Thijs Post22 jul 2013, 14:00
Laatst bijgewerkt: 22 jul 2013, 14:00
Advertentie

George Ogararu zet op 33-jarige leeftijd een punt achter zijn loopbaan. Dat laat de elfvoudig international van Roemenië, die in Nederland bekend is van zijn periode bij Ajax (van 2006 tot 2010), weten in de Roemeense media. De rechtsachter speelde in totaal 44 competitiewedstrijden voor Ajax en met de Amsterdammers won hij twee keer de Johan Cruijff Schaal en twee keer het bekertoernooi.

/

Ogararu, die voor circa drie miljoen euro naar Ajax werd gehaald door Henk ten Cate, laat weten dat hij zich wil richten op het trainersvak. Hij wil zijn opleiding gaan volgen in Nederland. “Bij Ajax heb ik al veel kneepjes van het vak geleerd”, laat de verdediger optekenen.

Ogararu begon zijn carrière bij Steaua Boekarest. Die club verhuurde hem twee keer, alvorens hem in 2006 te verkopen aan Ajax. In 2008/09 liet Marco van Basten hem op huurbasis terugkeren bij Steaua. In het seizoen daarna kwam hij niet in actie onder Martin Jol, waarna hij definitief vertrok uit Nederland. Zijn laatste club was het Zwitserse FC Sion.

Bezig met laden …