voetbalzone

Oud-bondscoach Michel aan de slag bij Raja Casablanca

Erik van Dam12 jun 2010, 08:04
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2010, 08:04
Advertentie

Henri Michel heeft een contract voor één jaar getekend bij Raja Casablanca in Marokko. De 62-jarige Fransman, die in het verleden als bondscoach werkzaam was bij Frankrijk, Kameroen, Marokko, Ivoorkust en Tunesië, moet de vicekampioen dit seizoen naar de titel zien te leiden. Zes jaar geleden slaagde hij al eens in die opdracht.

In het afgelopen seizoen ging rivaal Wydad Casablanca met de landstitel aan de haal. Dat kostte de Portugese coach José Romão zijn functie bij de ambitieuze club, die een jaar eerder nog wel Marokkaans kampioen wist te worden. Met Michel hoopt Raja nu weer oude tijden te doen herleven; in 2004 won het met de Franse globetrotter aan boord zowel de landstitel als de (niet langer bestaande) Confederations Cup in de Afrikaanse zone.

Michel, voormalig Frans international, coachte zijn geboorteland in 1984 naar een gouden medaille tijdens de Olympische Spelen. Twee jaar later strandden Les Bleus in de halve finale van het WK 1986. Daarna begon de trainer aan een lange tocht over de wereld, die voornamelijk bestond uit het coachen van verschillende landen in Afrika.

Bezig met laden …