voetbalzone

Oud-captain Engeland volgt Reid op bij Thailand

18 sep 2009, 18:51
Laatst bijgewerkt: 18 sep 2009, 18:51
Advertentie
Bryan Robson, voormalig aanvoerder van het Engels nationale team en jarenlang speler van Manchester United, heeft een principeakkoord bereikt met de Thaise voetbalbond om het nationale elftal onder zijn hoede te nemen. Robson is daarmee de beoogde opvolger van Peter Reid, die eerder deze maand vertrok om assistent te worden bij Stoke City.

BBC Sport maakt vrijdag melding van de aanstaande functie van Robson in Azië. De 52-jarige oud-middenvelder geldt nog altijd als een absolute grootheid in Engeland. Hij is ambassadeur van Manchester United, waar hij tussen 1981 en 1994 furore maakte en twee landstitels, vier FA Cups en vele andere prijzen in de wacht sleepte. Tevens is hij de persoon die het vaakst de aanvoerdersband droeg in de historie van de Red Devils.

De laatste jaren coachte hij Sheffield United, West Bromwich Albion, Bradford City en Middlesbrough. De Thaise bondsvoorzitter Worawi Makudi bevestigt aan het Engelse medium dat Robson een principeakkoord heeft met Thailand. “Hij is een grote naam en we denken dat hij een grote rol kan spelen in de verbetering van het Thaise voetbal”, aldus de preses. Reid wilde aanvankelijk beide banen combineren, maar dat plan vond geen gehoor.
Bezig met laden …