voetbalzone

Oud Chelsea-spits Flo stopt ermee

12 mrt 2008, 11:44
Laatst bijgewerkt: 12 mrt 2008, 11:44
Advertentie
Tore André Flo stopt met voetballen. De boomlange Noorse aanvaller van Leeds United kampt al enige tijd met fysieke ongemakken, en meent dat de tijd is gekomen om zijn kicksen definitief aan de wilgen te hangen. “Ik heb een geweldige carrière gehad.”

Flo maakte in 1997 als veelbelovend talent de overstap van SK Brann Bergen naar Chelsea, maar wist de verwachtingen op Stamford Bridge nooit helemaal in te lossen. Drie en een half jaar later vervolgde hij voor een slordige 17 miljoen euro zijn loopbaan bij de Glasgow Rangers. Ook daar verliep niet alles volgens plan, en uiteindelijk verloste Sunderland de nu 34-jarige speler uit zijn lijden.

Via enkele omzwervingen kwam hij uiteindelijk begin 2007 bij het afgezakte Leeds United terecht, waar hij tot twee maal toe zijn voet brak. De kaars is nu dan ook definitief gedoofd. “Ik heb het geweldig naar mijn zin gehad bij Leeds en Engeland in het algemeen, maar ik vecht al een tijdje een verloren strijd. Dit is de juiste beslissing,” verklaarde de speler.
Bezig met laden …