voetbalzone

Oud-Feyenoorder Connolly blijft Southampton jaar langer trouw

Erik van Dam06 jul 2010, 17:11
Laatst bijgewerkt: 06 jul 2010, 17:11
Advertentie

David Connolly heeft besloten nog een seizoen vast te plakken aan zijn inmiddels zestien jaar durende carrière. De 33-jarige spits, die ook uitkwam voor Feyenoord en Excelsior, tekende dinsdag een nieuw contract bij Southampton. Vorig seizoen kwam hij ook al uit voor The Saints, die door magere jaren zijn afgezakt naar het derde niveau in Engeland.

Connolly arriveerde eind jaren negentig in De Kuip, nadat Feyenoord hem overnam van Watford. De Ierse aanvaller had aanvankelijk moeite zich te bewijzen en keerde tijdelijk naar Wolverhampton Wanderers. Eenmaal terug in Nederland bewees hij zijn waarde bij Excelsior, waar hij 29 goals in één seizoen aantekende. In het jaar daarna scoorde hij nog eens dertien maal voor de Kralingers en maakte hij het seizoen af met vijf doelpunten voor Feyenoord.

Sinds zijn vertrek van de Nederlandse velden kwam Connolly voor veel verschillende Engelse verenigingen uit. Wimbledon, West Ham United, Leicester City, Wigan Athletic en Sunderland prijken allen op zijn conduitestaat. Wegens een liesblessure kon hij Southampton minder van dienst zijn dan gehoopt, maar desondanks gaan beide partijen nog een jaar samen door.

Bezig met laden …