voetbalzone

Oud-international Sagnol na ruzie alweer weg als TD bij Saint-Étienne

Matthijs van Laar18 mei 2010, 13:18
Laatst bijgewerkt: 18 mei 2010, 13:18
Advertentie

Voormalig Frans international Willy Sagnol heeft zijn functie als technisch directeur bij AS Saint-Étienne na nauwelijks vijf maanden alweer neergelegd. De oud-speler van onder meer Bayern München had het beleid van Les Verts voor de komende jaren uit moeten gaan stippelen, maar kon moeizaam door één deur met coach Christophe Galtier.

De twee waren het niet eens over de aan te trekken versterkingen voor het komend voetbaljaar. Die lijken niet overbodig; Saint-Étienne eindigde het afgelopen seizoen als zeventiende in de Ligue 1 en ontsnapte daarmee ternauwernood aan degradatie. “Maar er bestaat geen twijfel over. Ik werk niet meer met Willy Sagnol”, zei Galtier.

Algemeen directeur Roland Romeyer heeft nog getracht de twee on speaking terms te krijgen, maar faalde in die opzet. De problemen begonnen toen Galtier de Argentijn Marcelo Gallardo aan wilde trekken. Sagnol hield die transfer tegen en een interne rel was geboren. Sagnol uitte daarna diverse malen openlijk kritiek op de tactische keuzes van Galtier.

Bezig met laden …