voetbalzone

Oud-international staat tien dagen na kampioenschap op straat in Tunesië

Gijs Freriks25 mei 2014, 20:35
Laatst bijgewerkt: 25 mei 2014, 20:35
Advertentie
voetbalzone

Ruud Krol maakte Espérance Sportive de Tunis eerder deze maand landskampioen, maar dat heeft hem niet veel krediet opgeleverd. De 65-jarige Nederlander is zondag door de grootmacht uit Tunesië ontslagen. Het congé volgt op de nederlaag van zaterdagavond in de Afrikaanse Champions League tegen Al-Ahli Bengazi uit Libië (3-2).

Krol wordt bij de 26-voudig landskampioen vervangen door de Franse technisch directeur Sébastian Desabre. De oud-verdediger, die voor onder meer Ajax en Napoli speelde en 83 interlands speelde, was sinds januari in dienst bij Tunis en had er nog een doorlopend contract. Hij werd vorig seizoen nog kampioen van Tunesië met CS Sfaxien.

voetbalzone

“Natuurlijk kwam het ontslag als een verrassing. Tien dagen geleden zijn we nog kampioen geworden”, reageert Krol in gesprek met Voetbal International. “Dit is wel koud op mijn dak gevallen. Deze club heeft een hele rijke president (Hamdi Meddeb, red), wiens doel is de Champions League te winnen. Hij zegt altijd dat hij voetballer is geweest, maar verstand heeft hij er niet van.”

“Hij had ook niet eens het lef mij het persoonlijk te vertellen. Eerst lekken naar de media en daarna het via een directeur mij zeggen”, aldus Krol, die ontkent dat hij aan de slag kan bij het Egyptische Al-Ahly. Hij wordt overigens ook in verband gebracht met het trainerschap van het Zuid-Afrikaanse SuperSport United. Krol was eerder werkzaam bij onder meer Orlando Pirates, Ajaccio en Al-Zamalek.

Bezig met laden …