voetbalzone

'Oud-Mancunian neemt op Old Trafford plaats van Nederlander in'

Daniel Cabot Kerkdijk28 mei 2013, 00:05
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2013, 00:05
Advertentie
/

Phil Neville keert na een afwezigheid van acht jaar waarschijnlijk terug op de loonlijst van Manchester United. The Guardian claimt dinsdag dat de oud-verdediger van 36 jaar deel gaat uitmaken van de technische staf van David Moyes op Old Trafford. Neville vervangt René Meulensteen als veldtrainer.

Meulensteen was jarenlang de rechterhand van Sir Alex Ferguson, die 27 jaar voor de selectie van Manchester United stond. De Nederlander mocht naar verluidt wel blijven, maar kreeg naar eigen zeggen geen duidelijkheid over zijn toekomstige rol bij de recordkampioen. Daarom kiest hij ervoor om zelf op te stappen, al is dit nog niet door de club zelf bevestigt. Meulensteen, die onlangs een aanbieding van FC Twente afsloeg, was in het verleden hoofdtrainer in Qatar en van het Deense Bröndby IF.

/

Na het pensioen van Ferguson kwamen de geruchten op gang dat Moyes zijn eigen staf helemaal zelf wilde samenstellen. Niet veel later bevestigde Manchester United dat assistent Mike Phelan en keeperstrainer Eric Steele de club verlaten. Ook Martin Ferguson, broer van Sir Alex en hoofd scouting, staat niet meer op de loonlijst. De technische staf van Moyes zal bestaan uit Neville, Steve Round, Chris Woods en Robbie Cooke. Het kwartet heeft een verleden bij Everton, de voormalig werkgever van Moyes.

Round, assistent van Moyes sinds 2008, zal het takenpakket van Phelan overnemen. Woods wordt de nieuwe keeperstrainer van the Mancunians, terwijl Cooke de nieuwe hoofd scouting van Manchester United wordt. Neville, die meer dan 400 duels voor de landskampioen speelde, zal voor de trainingen worden ingezet.

Bezig met laden …