voetbalzone

Oud PSV-er Koné moet Hannover aan doelpunten helpen

Matthijs van Laar01 feb 2010, 12:57
Laatst bijgewerkt: 01 feb 2010, 12:57
Advertentie

Arouna Koné maakt de overstap naar het Duitse Hannover 96. De voormalig aanvaller van PSV blijft tot het eind van het seizoen bij de nummer zestien van de Bundesliga. De 26-jarige Koné moet Hannover aan doelpunten helpen; de ploeg van trainer Mirko Slomka is met 22 doelpunten een van de minst productieve teams in de Bundesliga.

/

Koné ging in de zomer van 2007 van PSV naar Sevilla. In Spanje kon hij de hoge verwachtingen echter niet waarmaken. Dit seizoen bleef de teller op twaalf competitiewedstrijden steken, waarin de Ivoriaan geen enkele keer doel trof. De 34-voudig international is na Didier Ya Konan en Constant Djakpa de derde versterking voor Hannover.

“We hebben Arouna al langer op het oog en we zijn zeer blij dat zo’n internationale topspits bij Hannover komt spelen”, vertelde Hannover-directeur Jörg Schmadtke aan Kicker. “Hij moet voor meer gevaar voorin zorgen en bovendien ons doelpuntenaantal vergroten”. Hannover scoorde in de laatste drie wedstrijden maar één keer. Dat was in het met 1-3 verloren thuisduel tegen 1. FC Nürnberg.

Bezig met laden …