voetbalzone

Oud-PSV'er Da Costa gaat mogelijk voor Marokko voetballen

Matthijs van Laar28 apr 2010, 11:24
Laatst bijgewerkt: 28 apr 2010, 11:24
Advertentie

Voormalig PSV’er Manuel da Costa gaat zijn interlandcarrière mogelijk vervolgen bij Marokko. De verdediger van West Ham United is door de Marokkaanse bond (FRMF) benaderd om voor het geboorteland van zijn moeder uit te komen. In het verleden vertegenwoordigde hij diverse Portugese jeugdelftallen.

Da Costa, tussen 2006 en 2008 speler van PSV, werd geboren in Frankrijk maar is een zoon van een Portugese vader en een Marokkaanse moeder. Als jonge voetballer besloot hij de eer van het land van zijn vader te verdedigen, maar nu hij daar niet meer in aanmerking komt voor de A-selectie heroverweegt hij zijn opties. Marokko ziet de 23-jarige stopper graag overstappen.

“Ik ben al benaderd door bestuurders van de Marokkaanse bond, maar geef nog steeds prioriteit aan Portugal”, geeft hij echter ruiterlijk toe. “Ik ben echter over een paar dagen 24 jaar en moet ook denken aan mijn internationale carrière. Mocht Portugal alsnog aankloppen, dan sta ik daar direct voor open. Zo niet, dan kan ik op een dag gehoor geven aan mijn moeders nationaliteit.”

Bezig met laden …