voetbalzone

Oud-PSV’er Koch en Rapid Wien uit elkaar

23 jan 2009, 15:24
Laatst bijgewerkt: 23 jan 2009, 15:24
Advertentie
Oud-PSV’er Georg Koch en zijn huidige werkgever Rapid Wien hebben in goed overleg besloten aan het einde van dit seizoen uit elkaar te gaan. Dit valt te lezen op de officiële website van de regerend landskampioen. De 36-jarige doelman tekende aan het begin van dit seizoen een éénjarige verbintenis bij de Oostenrijkse voetbalclub, maar kwam door divers blessureleed voor het laatst in actie op 24 augustus 2008.

De huidige nummer twee van Oostenrijk probeerde de ervaren sluitpost middels therapie weer fit te krijgen; helaas zonder positief resultaat. De van Dinamo Zagreb overgekomen doelverdediger heeft in totaal zeven competitieduels tussen de palen gestaan bij Die Grün-Weißen.

Voor aanvang van het seizoen 1997/98 werd Koch bij PSV aangetrokken als nieuwe eerste doelman, maar de keeper verloor al snel de concurrentiestrijd van Ronald Waterreus. Na drie maanden keerde de Duitser terug naar zijn geboorteland om te gaan keepen voor Arminia Bielefeld. In 2007 begon Koch aan zijn tweede buitenlandse avontuur door te verkassen naar het eerder gememoreerde Dinamo Zagreb. Met die club behaalde hij vorig seizoen de dubbel.
Bezig met laden …