voetbalzone

'Oud-PSV’er Tardelli aan de slag bij Saint-Étienne'

25 aug 2009, 13:43
Laatst bijgewerkt: 25 aug 2009, 13:43
Advertentie
Saint-Étienne versterkt zich dinsdag met Diego Tardelli. De Braziliaanse aanvaller, die in het seizoen 2006/07 nog even actief was bij PSV, tekent volgens L’Équipe een contract voor vier jaar bij de Franse club. Hij komt over van Atlético Mineiro, waar hij dit seizoen goed op dreef was met negen treffers in zeventien duels.

Voor Tardelli (24) wordt het de derde poging om zijn naam te vestigen op het Europese vasteland. Na drie jaar São Paulo probeerde de aanvaller, die twee weken geleden zijn debuut maakte in het Braziliaans elftal, indruk te maken bij Real Betis in Spanje. Toen succes uitbleef werd hij verhuurd aan achtereenvolgens São Caetano en PSV.

In Eindhoven kwam hij tot dertien optredens, voornamelijk als invaller, tot drie treffers. Hij keerde na het seizoen 2006/07 terug bij São Paulo, maar kon daar zijn vroegere doelpuntengemiddelde niet herhalen. Dit seizoen vijzelde hij zijn moyenne weer wat op, hetgeen Saint-Étienne ertoe verleidde een contract met hem aan te gaan.

Tardelli tekent voor vier jaar bij de nummer voorlaatst van de Ligue 1. De club was eerder in gesprek met Jan Vennegoor of Hesselink. De transfervrije Tukker zag een overgang naar Frankrijk echter niet zitten en ging niet in het op het aanbod. Woensdag trok Saint-Étienne Boubacar Sanogo al aan van Werder Bremen. Hoeveel het nu voor Tardelli betaalt, is nog niet bekend. Beide clubs moeten de deal nog bevestigen.
Bezig met laden …