voetbalzone

Oud-scheidsrechter Pieter Vink redt clublicentie voor ADO Den Haag

Jeroen van Poppel11 jul 2023, 19:55
Laatst bijgewerkt: 11 jul 2023, 19:55
Advertentie

ADO Den Haag kan komend seizoen gewoon terecht in het eigen Bingoal Stadion. De club uit de Keuken Kampioen Divisie stelt oud-topscheidsrechter Pieter Vink aan als veiligheidsmanager. Door het benoemen van Vink stelt ADO zijn licentie voor komend seizoen veilig. De gemeente Den Haag stelde een chef veiligheid als vereiste daarvoor.

De 56-jarige Vink was meer dan twintig jaar werkzaam bij de politie. In die periode was Vink onder meer nauw betrokken bij de voetbaleenheid van de politie. Hij was tegelijkertijd jarenlang actief als scheidsrechter in de Eredivisie en floot ook internationaal, onder meer in de Champions League. In 2017 nam hij vanwege aanhoudend blessureleed afscheid als profscheidsrechter.

Natascha van Grinsven-Admiraal, algemeen directeur bij ADO, is gelukkig met de komst van Vink. "We zijn heel blij dat we een zeer ervaren veiligheidsman in de persoon van Pieter Vink mogen verwelkomen bij ADO Den Haag", vertelt ze op de website. "Pieter brengt enorm veel ervaring en kennis met zich mee en zal daarmee een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de ontwikkeling en uitvoering van het veiligheidsbeleid bij ADO Den Haag. De veiligheidsafdeling van de club, naast de nieuwe positie bestaande uit een veiligheidscoördinator, supporters liaison officer en veiligheidsmedewerker, is weer op volle sterkte."

Bij ADO is Vink de opvolger van Maurice Westerwoudt, die door de nieuwe clubeigenaar Bolt Football Holding weggestuurd werd. Het ontslag van Westerwoudt leidde tot woede bij de supporters van de club. De gemeente eiste dat de functie van chef veiligheid weer zou worden ingevuld bij ADO, omdat anders geen licentie zou worden afgegeven. Die eis hangt samen met de rellen tijdens de mislukte promotie-/degradatiewedstrijd tegen Excelsior (4-4, verlies na strafschoppen) in mei 2022.

Bezig met laden …