voetbalzone

Oud-spits van Real Madrid en Juventus na drie jaar terug als trainer

Erik van Dam12 apr 2016, 14:31
Laatst bijgewerkt: 12 apr 2016, 14:31
Advertentie

Juan Eduardo Esnáider Belén gaat weer aan de slag als hoofdtrainer. De 43-jarige Argentijn krijgt het voor het zeggen bij Getafe, waar hij de opvolger is van Fran Escribá. Die werd maandag weggestuurd bij de club uit de voorstad van Madrid, omdat de sportieve resultaten tegenvielen. Esnáider wacht nu de taak om Getafe in de laatste zes speelronden uit de gevarenzone te loodsen.

/

De club staat gedeeld voorlaatste, met 28 punten. Sporting Gijón heeft net zoveel punten, maar een beter doelsaldo en onder Getafe staat nog Levante met drie punten minder. Esnáider zit aanstaande zaterdag voor het eerst op de bank als uitgerekend Real Madrid langskomt: een zware kluif dus. Voor de nieuwe coach is het bovendien een speciale wedstrijd, want hij speelde in zijn actieve loopbaan zelf ook voor de Koninklijke.

In 1991 namen de Spanjaarden hem op achttienjarige leeftijd over van Ferro Carril Oeste uit zijn thuisland. Esnáider bleef twee jaar en ging daarna naar Real Zaragoza, maar in 1995 keerde hij terug bij Real Madrid. Nadien speelde de Argentijnse aanvaller nog voor de nodige clubs: Atlético Madrid, Espanyol, Juventus, FC Porto en nog verschillende anderen in binnen- en buitenland.

In 2005 zette Esnáider een punt achter zijn loopbaan en in 2009 werd hij assistent bij Getafe. Na verblijven bij Real Zaragoza en Córdoba verdween hij enige tijd van het toneel, maar drie jaar na zijn laatste klus pakt hij de draad nu weer op bij los Azulones.

Bezig met laden …