voetbalzone

Oud-vedette tipt Wenger: 'Hij kan een speler van wereldklasse worden'

Matthijs van Laar06 dec 2015, 16:46
Laatst bijgewerkt: 06 dec 2015, 16:46
Advertentie

Het lijkt uitgesloten dat Arsenal zich in de winterstop opnieuw gedeisd houdt op de transfermarkt. De Londenaren hebben niet alleen een inhaalslag te maken, ook kampt manager Arsène Wenger met tal van blessures. Oud-vedette Robert Pirès komt alvast met een eerste suggestie. “Victor Wanyama kan een speler van weredklasse worden”, zegt hij over de middenvelder van Southampton.

voetbalzone

Arsenal kan de Keniaanse krachtpatser goed gebruiken meent Pirès, zeker nu Francis Coquelin langs de kant staat met blessureleed. “Ik ken Wanyama. Hij is een goede ambassadeur voor het voetbal in Kenia. Hij heeft het goed gedaan bij Southampton. Ik hoop dat hij voor Arsenal gaat spelen”, verklaart hij in gesprek met een aantal journalisten uit het Afrikaanse land.

In de ogen van Pirès beschikt de 24-jarige controleur alle eigenschappen die een speler op zijn positie nodig heeft. “Hij is snel, kan goed voetballen en is sterk. Maar om echt een speler van wereldklasse te worden, moet hij meer gaan scoren.” De international, wiens contract bij de club van Ronald Koeman nog doorloopt tot medio 2017, werd eerder al in verband gebracht met Tottenham Hotspur.

Bezig met laden …