Oud-Veendammer Afonso schiet Sion naar bekerwinst

20 mei 2009, 22:57
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2009, 22:57
FC Sion heeft voor elfde maal in de Zwitserse voetbalgeschiedenis de nationale beker veroverd. In de eindstrijd werd met de nodige moeite van Young Boys gewonnen: 3-2. Guilherme Afonso, vorig seizoen op de loonlijst van BV Veendam, maakte kort voor tijd de beslissende treffer. Sion speelde in totaal elf bekerfinales en verloor nog nooit.

Voor Young Boys, dat al 22 jaar op een hoofdprijs wacht, was het een bittere afloop. Tot vijf minuten voor rust stond de nummer drie van Zwitserland met dubbele cijfers voor dankzij een benutte strafschop van Gilles Yapi Yapo en eigen doelpunt van Jamel Alioui. Nog voor rust verzorgde Goran Obradovic de aansluitingstreffer.

Zeven minuten na de hervatting trok verdediger Stéphane Sarni de stand gelijk. In de slotfase bezorgde Afonso de nummer acht van de Super League de bekerwinst. In 1991 gaf Young Boys in de bekerfinale tegen Servette eveneens een 2-0 voorsprong uit handen. FC Sion zal nog alles op alles moeten zetten om niet te degraderen.