voetbalzone

Oud-Vitessenaar Lorca keert bij Boulogne terug in Europa

Matthijs van Laar14 jan 2010, 19:22
Laatst bijgewerkt: 14 jan 2010, 19:22
Advertentie

Juan Gonzálo Lorca gaat het opnieuw proberen in Europa. De Chileen, die in het seizoen 2007/08 het geel-zwart van Vitesse om zijn schouders droeg en vervolgens terugkeerde naar zijn vaderland, heeft donderdag een contract voor drieënhalf jaar getekend bij de Franse eersteklasser Boulogne. Die club betaalde vier ton aan zijn nu ex-werkgever Colo Colo.

De aanvaller, die vrijdag de leeftijd van 25 jaar zal bereiken, weet in ieder geval wat hem te doen staat in Frankrijk. Boulogne bezet momenteel de negentiende plaats in de Ligue 1 en komt daarmee in aanmerking voor rechtstreekse degradatie richting de tweede divisie. Zijn eerdere cijfers in Europa geven echter niet al te veel aanleiding tot optimisme.

Zo speelde hij in zijn jaar in Arnhem 26 wedstrijden (dertien keer als invaller), waarin hij slechts twee keer trefzeker was. Bij terugkeer in Chili wist hij ook bij Colo Colo geen potten te breken, waarna hij werd verhuurd aan O’Higgins. Voor die club trof hij tien maal doel in 29 optredens. Mocht hij op tijd zijn werkvergunning ontvangen, dan kan Lorca zaterdag al debuteren tegen Auxerre.

Bezig met laden …