voetbalzone

Oude bekende gunt Tim Krul nieuwe kans in de Premier League

Daniel Cabot Kerkdijk01 sep 2017, 00:00
Laatst bijgewerkt: 01 sep 2017, 00:00
Advertentie

Tim Krul blijft toch in de Premier League actief. Brighton & Hove Albion neemt de sluitpost tijdelijk over van Newcastle United, waar hij wederom niet in de plannen van Rafael Benitez voorkwam. De geboren Hagenaar rondde in de avonduren zijn transfer naar de Engelse kustplaats af.

Het contract van Krul bij Newcastle United loopt volgend jaar zomer af, waardoor hij na dit seizoen waarschijnlijk transfervrij is. Eerder leek Krul te worden verhuurd aan Nottingham Forest, dat uitkomt in de Championship. Nu krijgt de doelman dus toch een nieuwe kans in de Premier League bij Brighton, waar hij te maken krijgt met een oude bekende: Chris Hughton, voormalig manager van the Magpies.

Vorig seizoen werd Krul verhuurd aan Ajax en AZ, maar die verhuurperiodes waren niet al te succesvol. Tot oktober 2015 was hij de vaste doelman van Newcastle United. Nadat hij bij Oranje een zware knieblessure opliep, keerde hij niet meer terug in de basiself bij the Magpies. Desondanks wilden diverse clubs hem deze zomer binnenhalen. Er was de nodige interesse uit Spanje en Engeland, maar Newcastle United vroeg een te hoge transfersom.

Bezig met laden …