voetbalzone

Oude zaakwaarnemer pakt Valbuena aan: ‘Hij is niet alleen slachtoffer, hoor’

Erik van Dam17 nov 2015, 18:34
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2015, 18:34
Advertentie

Mathieu Valbuena is momenteel vooral in het nieuws vanwege de sekstape waarmee hij gechanteerd werd, maar hij heeft meer problemen aan zijn hoofd. Bijna twee jaar geleden brak hij met zijn zaakwaarnemer Christophe Hutteau en ging hij verder als cliënt van Jean-Pierre Bernès. Hutteau pikte dat niet zomaar en klaagde Valbuena aan voor contractbreuk. Hij zegt dat Valbuena’s nieuwe zaakwaarnemer hem maar weinig heeft opgeleverd.

voetbalzone

Toen Valbuena besloot te breken met Hutteau kwam hij nog uit voor Olympique Marseille. Bernès ‘regelde’ min of meer dat de Franse middenvelder terechtkwam bij Dynamo Moskou en hielp hem afgelopen zomer aan een nieuwe transfer, ditmaal naar Olympique Lyon. “Ik heb Mathieu gewaarschuwd tegen zijn eigen demonen, maar uiteindelijk besloot hij te luisteren naar de mensen die zeiden dat hij de allerbeste was.”

“Ik heb hem gezegd niet naar dat soort mensen te luisteren, naar rijke tussenpersonen en mensen met een getroubleerd verleden. En vervolgens koos hij toch voor de man die zichzelf presenteert als de beste die er is”, aldus Hutteau, die daarmee doelt op Bernès. Hij heeft de recente ontwikkelingen rond zijn ex-cliënt ook gevolgd, maar kan niet echt medelijden voelen voor Valbuena. Hij noemt hem in elk geval geen slachtoffer.

“Hij wordt neergezet als een slachtoffer van de sekstape/chantagezaak, maar hij begon erg te veranderen toen hij een vaste waarde werd bij les Bleus. Zijn mentaliteit veranderde en dag na dag ging hij meer lijken op het beeld dat de buitenwereld van hem schetste. Hij is niet alleen een slachtoffer, hoor”, vindt Hutteau. Eerder dit jaar oordeelde de rechtbank in Aix-en-Provence dat Valbuena een som van 300.000 euro moet betalen aan Hutteau voor contractbreuk.

Bezig met laden …