voetbalzone

Oudste Elm-telg verlaat Kalmar voor Fulham

01 sep 2009, 19:03
Laatst bijgewerkt: 01 sep 2009, 19:03
Advertentie
Na Viktor Elm en Rasmus Elm gaat ook David Elm zijn geluk beproeven buiten de Zweedse landsgrenzen. Anders dan zijn twee jongere broers gaat de aanvaller echter niet aan de slag in de Eredivisie, maar in het Premiership. Fulham maakt dinsdag bekend dat het Elm enkele uren voor het sluiten van de transfermarkt heeft gecontracteerd.



Elm heeft op Craven Cottage een overeenkomst voor één jaar getekend. In dat jaar moet de 26-jarige veelzijdige spits, wiens prijskaartje Fulham niet bekendmaakt, bewijzen in aanmerking te komen voor een langer verblijf. Met het vertrek van David zijn alledrie de broers vertrokken bij Kalmar FF, de club waar zij samen onder contract stonden.

De oudste Elm speelde de laatste drie seizoenen voor de huidige nummer vier van de Allsvenskan. Dit seizoen stond zijn doelpuntenteller op drie; de voorgaande twee jaren scoorde hij acht treffers. Hij pakte vorig seizoen de Zweedse beker met Kalmar en maakte eveneens onderdeel uit van het team in 2008 de titel pakte.

Na de interlands die komend weekend plaatsvinden, meldt Elm zich in Londen bij zijn nieuwe club. “Ik heb een mooie tijd gehad in Zweden en kijk uit naar een nieuw en spannend hoofdstuk in mijn loopbaan”, zegt hij tegen de officiële website van Fulham. Broers Viktor (23) en Rasmus (21) spelen bij respectievelijk SC Heerenveen en AZ.
Bezig met laden …