voetbalzone

Oudste profvoetballer ter wereld scoort op 49-jarige leeftijd: 'Heel gelukkig'

Bart Kruyt20 jun 2016, 09:44
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2016, 09:44
Advertentie

Zijn haren worden steeds grijzer en zijn benen werken niet meer zo soepel als voorheen, maar Kazuyoshi Miura weet van geen ophouden. De oudste profvoetballer ter wereld brak afgelopen zondag zijn eigen record, als oudste doelpuntenmaker ooit in het Japanse profvoetbal.

Miura is bezig aan zijn 31ste seizoen in het betaalde voetbal en speelt bij Yokohama FC, in de Japanse tweede divisie. Zondag kopte hij zijn ploeg na ruim twintig minuten spelen op een 0-1 voorsprong tegen FC Gifu, dat uiteindelijk overigens wel met 2-1 wist te winnen. Miura was bij het maken van zijn doelpunt 49 jaar, 3 maanden en 24 dagen oud.

“Ik ben heel gelukkig”, zei Miura na afloop. “Het voelde al goed op de training en ik had het gevoel dat ik nu weer eens kon scoren. Het resultaat is teleurstellend, maar ik ben blij dat ik weer een doelpunt heb kunnen maken. Ik moet meer scoren, om eerlijk te zijn.” Miura heeft net een periode van blessureleed en vormverlies achter de rug en hoopt dat hij nu weer van het voetbal kan genieten.

Bezig met laden …