voetbalzone

Oudste WK-veldspeler Blanco (37): ‘Het is simpel, Mexico gaat winnen’

Erik van Dam10 jun 2010, 21:50
Laatst bijgewerkt: 10 jun 2010, 21:50
Advertentie

Cuauhtémoc Blanco maakt zich op voor zijn derde WK met Mexico. De 37-jarige aanvaller, daarmee de oudste veldspeler op het toernooi, laat op zijn persoonlijke website weten dat hij uitkijkt naar het mondiale evenement in Zuid-Afrika en vertrouwen heeft in een goede afloop. Mexico opent vrijdag het toernooi met een wedstrijd tegen het thuisland.

/

“Ik ga voor jullie”, laat Blanco aan zijn fans weten. “Al het harde werk dat Mexico de afgelopen jaren heeft verricht, zal vrijdag tegen Zuid-Afrika resultaat opleveren. We gaan er een fantastisch toernooi van maken.” De aanvaller, die onder contract staat bij Veracruz in zijn vaderland en eerder voor onder meer Real Valladolid en Chicago Fire speelde, staat op 118 interlands voor Mexico en was er ook al bij op de WK’in Japan en Zuid-Korea (2002) en Frankrijk (1998).

In 2006, toen het toernooi in Duitsland plaatsvond, werd hij niet geselecteerd. Blanco is met zijn 37 jaar de oudste veldspeler op het aanstaande WK. Vier geselecteerde keepers zijn ouder dan de spits, die vertrouwen heeft in zichzelf en zijn ploeggenoten. “Het is heel simpel. In het veld is het elf tegen elf, en Mexico gaat winnen. Dat is het enige waar wij op dit moment aan denken. We hebben een goed elftal en we gaan er voor.”

Bezig met laden …