voetbalzone

'Over de kwaliteit van de spelers van AZ zijn geen klachten'

Daniel Cabot Kerkdijk24 apr 2010, 08:06
Laatst bijgewerkt: 24 apr 2010, 08:06
Advertentie

Niet Telstar of Fortuna Sittard maar FC Oss eindigde vrijdagop de laatste plaats van de Jupiler League en komt derhalve volgend seizoen uit in de Topklasse. Bij Telstar, dat haar wedstrijd tegen FC Eindhoven met 1-2 verloor, heersten gemengde gevoelens. "Als ik naar de wedstrijd kijk, ben ik een beetje teleurgesteld. Aan de andere kant ben ik blij", aldus assistent-trainer Gideon Dijks.

"We hadden één doelstelling: lijfsbehoud met de club. Dat is gelukt", vertelt Dijks aan RTV Noord-Holland. "Zeker na de 0-1 was er een hoop spanning bij de jongens. Ik had gehoopt dat de 1-1 die spanning zou wegnemen, maar dat gebeurde niet. We moeten snel verder kijken naar volgend seizoen. "

"Het gaat komend seizoen anders", zei algemeen directeur Pieter de Waard na de handhaving. Ook de voorzitter van de Raad van Commissarissen Rauke Henstra wenst niet nog zo'n seizoen. "Dit zo voortzetten heeft geen zin. We moeten goed nadenken over de samenstelling van het team en de begeleiding."

"Dat gaan we in goed overleg met AZ doen", aldus Henstra. De Waard benadrukt: "Over de kwaliteit van de spelers van AZ zijn geen klachten. Wel kun je je afvragen of ze, behalve de laatste fase, wel altijd uit het collectief gespeeld hebben. " .

Bezig met laden …