voetbalzone

'Over een paar jaar is hij de beste doelman van de wereld'

Bart Kruyt16 feb 2013, 14:10
Laatst bijgewerkt: 16 feb 2013, 14:10
Advertentie

Na het vertrek van Edwin van der Sar werd Manchester United in verband gebracht met Maarten Stekelenburg, maar de Engelsen kozen voor een Spanjaard: David de Gea. De doelman kwam over van Atlético Madrid en heeft te maken gehad met de nodige kritiek, waardoor Anders Lindegaard vorig seizoen ook nog heel wat wedstrijden keepte. Dit voetbaljaar is De Gea echter onomstreden onder de lat bij United en woensdag was hij de uitblinker tegen Real Madrid.

/

Voor Javier Hernández kwam de uitstekende prestatie van De Gea in Madrid niet als een verrassing. "David doet het geweldig en over een paar jaar is hij de beste doelman van de wereld", voorspelt de spits van United. "Iedereen die een beetje verstand van voetbal heeft weet dat hij een topkeeper is. Daarom heeft United hem ook gekocht: ze zagen hoe goed hij kon worden. Als dat niet het geval was geweest, dan zou hij hier nu niet zitten."

"Voor mij is hij de complete doelman", vervolgt Hernández zijn lofzang. "Je hebt hem woensdag weer spectaculaire reddingen zien maken, maar hij kan ook goed meevoetballen, wat erg handig is. David is erg gefocust en het maakt hem niet uit wat critici over hem zeggen. Hij heeft veel zelfvertrouwen en dat is terecht." United speelt maandag in de FA Cup tegen Reading.

Bezig met laden …