voetbalzone

‘Over een paar jaar zullen Real Madrid en Barcelona voor hem komen’

Erik van Dam15 sep 2015, 12:28
Laatst bijgewerkt: 15 sep 2015, 12:28
Advertentie

Philippe Coutinho is begonnen aan zijn derde volledige seizoen bij Liverpool, nadat hij halverwege de jaargang 2012/13 overkwam van Internazionale. De kleine magiër, zoals hij liefkozend wordt genoemd, drukte vorig seizoen zijn stempel op het spel van zijn club. Liverpool heeft hem nog tot 2020 onder contract staat en wil hem absoluut niet kwijt, maar Steven Gerrard denkt dat het onvermijdelijk zal blijken.

voetbalzone

De Engelse middenvelder, die deze zomer wegging van Anfield, voetbalde tweeënhalf jaar samen met Coutinho. Hij is zeer onder de indruk geraakt van de 23-jarige Braziliaan en voorspelt hem een grote toekomst. “Philippe is echt een begenadigd voetballer en ik verwacht dat hij een echte leider wordt bij Liverpool. Veel fans zien hem al als de belangrijkste man die er nu rondloopt”, heeft Gerrard gemerkt.

“Hij heeft natuurlijk net bijgetekend en zijn vrouw en hij lijken het naar hun zin te hebben in Liverpool. Maar ik weet ook dat de topclubs uit Spanje, Real Madrid en Barcelona, over een paar jaar voor hem zullen komen. Dat deden ze ook bij Luis Suárez. Dan wordt het wel een lastig verhaal voor Liverpool, want de verleiding is zo groot om voor een van die clubs te gaan spelen. Dat geldt voor iedere Zuid-Amerikaanse of Spaanse speler”, weet Gerrard. “Tot die tijd moet Liverpool Philippe maar koesteren.”

Bezig met laden …