voetbalzone

‘Over twee jaar zal iedereen zeggen dat Milik van een andere planeet is’

Daniel Cabot Kerkdijk06 okt 2016, 18:54
Laatst bijgewerkt: 06 okt 2016, 18:54
Advertentie
/

Aurelio De Laurentiis had Gonzalo Higuaín nog graag jaren in het tenue van Napoli zien spelen, maar de aanvaller maakte afgelopen zomer de overstap naar Juventus. De Turijnse club was niet de enige vereniging met interesse in de Argentijn, zo erkent de voorzitter van Napoli. "We hebben enkele verzoeken van Arsenal ontvangen, ja. En Atlético Madrid meldde zich bij mij met een formeel bod", zo stelt De Laurentiis, die niet wilde zeggen of het om een bod van zestig miljoen euro plus twee à drie spelers ging.

"Arsenal bood te weinig geld en het voorstel van Atlético kon mij niet overtuigen", zo benadrukt De Laurentiis. "We waren er bovendien niet klaar voor om Higuaín te verkopen. Ik wilde hem helemaal niet kwijt. Een jaar geleden bood ik Higuaín en zijn broer een nieuw contract voor vijf seizoenen. Ik zei: 'ik bied jullie X-bedrag aan'. Het was meer geld dan hij nu van Juventus krijgt." Napoli verkocht de Argentijn voor negentig miljoen euro aan Juventus, waar el Pipita met zes doelpunten in zijn eerste zeven officiële duels uitstekend van start is gegaan.

/

Napoli nam Arek Milik van Ajax over, als vervanger van Higuaín. Met zeven treffers in zijn eerste negen duels voor i Partenopei is de Pools international in ieder geval goed aan zijn Italiaanse avontuur begonnen. "Milik is een goede speler, een fantastische speler. Iedereen zegt nu dat Higuaín van een andere planeet is, maar in zijn beginperiode bij Napoli was niet iedereen daar zo overtuigd van. Bij Real Madrid speelde hij niet altijd en bij Argentinië maakte hij fouten, die overigens iedereen kan maken. Nu is Higuaín van een andere planeet en over twee jaar zal iedereen dat over Milik zeggen. Zo gaat dat in het voetbal."

Bezig met laden …