voetbalzone

Overbodige Ajacied Jozefzoon krijgt week om te overtuigen in België

Erik van Dam04 mei 2012, 17:55
Laatst bijgewerkt: 04 mei 2012, 17:55
Advertentie

Florian Jozefzoon zal vanaf maandag een week stage gaan lopen bij Club Brugge. De 21-jarige aanvaller is niet nodig bij Ajax en kreeg een maand geleden al te horen dat Frank de Boer hem niet meer terug hoefde in Amsterdam. Jozefzoon verbleef dit seizoen op huurbasis bij NAC, samen met Roly Bonevacia. Na de zomer maakt hij wellicht zijn debuut in de Belgische competitie.

/

Jozefzoon maakte onder Martin Jol in augustus 2010 zijn debuut voor Ajax, als invaller voor Urby Emanuelson. Nadien speelde hij nog drie competitiewedstrijden en een bekerduel tegen MVV voor de Amsterdammers; in dat duel maakte hij zijn eerste en enige doelpunt. Aan het begin van dit seizoen liet De Boer hem, samen met Bonevacia, op huurbasis naar NAC Breda gaan.

Daar speelde Jozefzoon zestien wedstrijden, waarvan zes als basisspeler. De enkelvoudig jeugdinternational meldt zich volgens Voetbalkrant maandag in Brugge om mee te trainen en zich te laten zien aan de trainer, Christoph Daum. Bij Club Brugge staan ook Vladan Kujovic (ex-Roda JC), Ryan Donk (ex-AZ), Fredrik Stenman (ex-FC Groningen), Niki Zimling (ex-NEC) en Björn Vleminckx (ex-NEC) onder contract.

Bezig met laden …