voetbalzone

Overbodige Aubameyang vertrekt bij Chelsea en keert terug naar Ligue 1

Rian Rosendaal21 jul 2023, 22:25
Laatst bijgewerkt: 21 jul 2023, 22:25
Advertentie

Pierre-Emerick Aubameyang is speler van Olympique Marseille. Dat bevestigt de Franse club via de officiële kanalen. Het nieuws hing al enige tijd in de lucht, daar Fabrizio Romano maandag al meldde dat het slechts een kwestie van tijd zou zijn voordat de 34-jarige aanvaller daadwerkelijk tekende in Zuid-Frankrijk. Dat is nu gebeurd: Aubameyang is tot medio 2026 aan Marseille verbonden. Het was al enige tijd bekend dat Chelsea afscheid zou nemen van de Gabonese spits.

Aubameyang had ook kunnen kiezen voor Saudi-Arabië, waar diverse clubs naar zijn diensten hengelen. Het is echter Marseille dat de voorhoede versterkt met de geroutineerde aanvaller. Daarmee keert Aubameyang na tien jaar afwezigheid terug in de Ligue 1. Hij speelde eerder in Frankrijk voor achtereenvolgens Dijon, Lille OSC, AS Monaco en Saint-Étienne. In 2013 volgde de stap naar Borussia Dortmund, wat zijn definitieve doorbraak betekende.

De in het Franse Laval geboren Aubameyang vertrok op de laatste dag van de winterse transferwindow in 2022 bij Arsenal om bij Barcelona te tekenen. Daar kende de pijlsnelle rechtspoot met 13 doelpunten en 1 assist in 24 wedstrijden een vrij goede periode, alvorens hij zes maanden later weer terugkeerde in Londen. Chelsea ging er met de spits vandoor om de aanval van een impuls te voorzien, maar het dienstverband pakte niet uit zoals beide partijen gehoopt hadden.

De 74-voudig international kwam slechts tot 22 optredens namens the Blues, waarvan 11 vanaf de aftrap. Aubameyang werd in de winterse transferwindow het slachtoffer van het koopgedrag van Chelsea, dat onder anderen Enzo Fernández, Mykhaylo Mudryk, Benoît Badiashile en Noni Madueke binnenhaalde. Aubameyang viel door de komst van meerdere versterkingen buiten de boot en werd vervolgens niet eens ingeschreven voor de knock-outfase van de Champions League. De Londenaren werden uitgeschakeld in de kwartfinale door Real Madrid. Hij verlaat Chelsea met slechts 3 goals in 21 wedstrijden achter zijn naam.

Bezig met laden …