voetbalzone

‘Overbodige spits’ wil ondanks buitenlandse interesse toch bij PSV blijven

Wessel Antes12 jul 2023, 09:10
Laatst bijgewerkt: 12 jul 2023, 09:10
Advertentie

Yorbe Vertessen wil voor zijn kans gaan bij PSV. De 22-jarige spits lijkt, ondanks interesse vanuit de Jupiler Pro League en Bundesliga, de concurrentiestrijd aan te willen gaan met Luuk de Jong en Ricardo Pepi. Vertessen, die ook op de flanken uit de voeten kan, ligt bij PSV nog tot medio 2025 vast. Volgens journalist Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad zijn er meerdere clubs uit België en Duitsland die Vertessen willen kopen of huren.

PSV beschikt momenteel over een, op papier, ijzersterke voorhoede. Voor de rechterflank hebben de Eindhovenaren Anwar El Ghazi en Johan Bakayoko in dienst, terwijl Noa Lang als recordaankoop vanaf links zal gaan spelen. Middenvelder Xavi Simons en Ismaël Saibari kunnen eventueel op beide flanken spelen. PSV heeft met De Jong, Pepi en Vertessen drie spitsen in de selectie, terwijl jeugdspeler Jason van Duiven ondertussen ook hard op de deur klopt. Een vertrek van Vertessen lijkt daardoor niet ondenkbaar, al zit de rechtspoot daar zelf niet op te wachten, zo stelt Elfrink.

Volgens de journalist wil Vertessen, die zich volgende week meldt tijdens het trainingskamp in Oostenrijk, ‘zijn belofte in Eindhoven nog altijd waarmaken’. De Belgisch jeugdinternational is van mening ‘PSV-waardig’ te zijn en wil per se slagen in het Philips Stadion. Elfrink stelt dat de verkoop voor PSV nu juist ‘financieel aantrekkelijk’ is, daar hij volgende zomer nog maar een jaar van zijn contract over heeft. Niet genoemde clubs uit België en Duitsland zouden de aanvalsleider graag losweken. Volgens Transfermarkt is hij zo’n 3,8 miljoen euro waard.

In het afgelopen half jaar speelde Vertessen op huurbasis voor Union St Gilloise. Met de club uit zijn geboorteland liep hij op de laatste speeldag het kampioenschap mis. Vertessen kwam in 20 officiële wedstrijden in actie voor Union, waarin hij goed was voor 4 doelpunten en 3 assists. In de hoofdmacht van PSV staat de teller momenteel op 73 officiële duels. Daarin wist Vertessen 13 keer het net te vinden, 8 keer fungeerde hij als aangever.

Bezig met laden …