voetbalzone

Overbooking bij Rangers na komst Edu

18 aug 2008, 08:06
Laatst bijgewerkt: 18 aug 2008, 08:06
Advertentie
Glasgow Rangers heeft zich voor de komende vijf seizoenen versterkt met Maurice Edu. De definitieve komst van de 22-jarige defensieve middenvelder, tevens Amerikaans international, is alleen nog afhankelijk van een werkvergunning. Met de transfer van Edu is een slordige drie miljoen euro gemoeid.

Edu is nieuwkomer nummer drie in de selectie van Walter Smith. Eerder deze maand kondigde de Schotse club al de komst van Aarón Niguez (Valencia) en Pedro Mendes (Portsmouth) aan. Het is nog de vraag hoe Smith de overbooking voor de rol van defensieve middenvelder gaat oplossen. Op die positie heeft de coach naast Edu en Mendes ook nog Kevin Thomson en Christian Dailly tot zijn beschikking.

Daarnaast staat de rentree van aanvoerder en spelmaker Barry Ferguson voor over twee tot drie maanden gepland, terwijl ook de komst van Steven Davies vrijwel rond is. De middenvelder van Fulham speelde vorig seizoen op huurbasis voor The Gers en maakte een goede indruk op Smith en zijn technische staf.

Achter de komst van Edu, die tevens op de Olympische Spelen in Peking actief was, zit Mo Johnston. De oud-speler van Glasgow Rangers had de middenvelder, die eventueel ook als verdediger uit de voeten kan, vorig seizoen onder zijn hoede bij Toronto FC en deed een goed woordje voor hem bij zijn oude club.
Bezig met laden …