voetbalzone

Overgang Martínez naar Wigan loopt vertraging op

11 jun 2009, 15:41
Laatst bijgewerkt: 11 jun 2009, 15:41
Advertentie
Roberto Martínez zal voorlopig nog even in de wachtkamer plaats moeten nemen. De nieuwbakken manager van Wigan Athletic zou donderdag tijdens een persconferentie gepresenteerd worden bij zijn nieuwe club, maar een overeenkomst over de compensaties voor de technische staf van zijn vorige werkgever Swansea City gooit vooralsnog roet in het eten.

De Spaanse oefenmeester moet bij The Latics de opvolger van de naar Sunderland vertrokken Steve Bruce worden. Het is zo goed als zeker dat Martínez per 1 juli in dienst treedt als manager van Wigan Athletic. De keuzeheer bereikte met Wigan overeenstemming over een transfer naar het JJB Stadion, maar Wigan’s algemeen directeur Brenda Spencer liet weten dat de deal voorlopig nog geen doorgang kan vinden, totdat de technische staf van ex-werkgever Swansea akkoord gaat met de compensaties die ze voor de overgang van hun coach ontvangen.

Spencer gaf verder aan dat zij Swansea-voorzitter Huw Jenkins nog niet heeft weten te contacteren over de situatie, maar toch is de sportbestuurder vol vertrouwen over een goede afhandeling van de zaak. “We hebben een mondelinge overeenkomst met Roberto, maar hij kan echter nog niet definitief beginnen zonder toestemming van zijn eerdere werkgever. Swansea zal dus de overeenkomst tussen beide clubs eerst moeten tekenen”, zo legt Spencer uit.

Spencer uit haar irritaties over de gang van zaken tussen beide verenigingen. “Het is frustrerend dat het er nu zo uitkomt, omdat Swansea tijdens de eerdere onderhandelingen nog nooit een woord hierover heeft gerept. We hebben een deal met Roberto en we zullen moeten afwachten wat voor een compensatie zij voor ogen hebben. Het is dan ook jammer dat wij hun voorzitter nog niet hierover hebben kunnen spreken. Wij, en vooral de fans, hopen dat Roberto toch vandaag of morgen, maar zeker begin volgende week bij ons aan de slag kan”, beëindigde Spencer haar relaas.
Bezig met laden …