voetbalzone

'Overgang Méndez naar Quito zo goed als rond'

04 aug 2009, 10:08
Laatst bijgewerkt: 04 aug 2009, 10:08
Advertentie
PSV houdt al enige tijd rekening met een vertrek, maar het heeft er nu alle schijn van dat Edison Méndez de club ook daadwerkelijk zal verlaten. De Ecuadoriaanse topclub LDU Quito denkt de middenvelder binnenkort te kunnen presenteren als nieuwste aanwinst. Alleen de handtekening zouden nog ontbreken.



Méndez heeft PSV al meerdere malen laten weten dat hij in verband met privé-omstandigheden graag terugkeert naar Ecuador. "En omdat hij volgend jaar transfervrij is en Edison zich altijd goed heeft opgesteld, zijn we bereid met hem mee te denken", zei algemeen directeur Jan Reker onlangs in De Telegraaf.

Esteban Paz, voorzitter van LDU Quito, meldt dinsdag dat het bijna zo ver is. “We moeten alleen nog het contract ondertekenen”, verklaarde hij. De dertigjarige Zuid-Amerikaan, die een contract voor anderhalf seizoen zal signeren, zal wel haast moeten maken, aangezien zijn nieuwe werkgever hem nog in wil schrijven voor de Copa Sudamericana.

Méndez kwam in 2006, na het WK van in Duitsland, over van Quito naar Eindhoven en speelde in totaal 72 competitiewedstrijden voor PSV. De 86-voudig international scoorde daarin negen maal. Rasmus Elm (Kalmar), Karim El Ahmadi (Feyenoord) en Keisuke Honda (VVV-Venlo) zijn in beeld om de ervaren middenvelder op te volgen.
Bezig met laden …