voetbalzone

Overgang naar Telstar 'financieel erg interessant' voor Poortvliet

Bart Kruyt10 jun 2010, 10:05
Laatst bijgewerkt: 10 jun 2010, 10:05
Advertentie

Jan Poortvliet is een belangrijke kandidaat om coach te worden bij Telstar en ziet een transfer wel zitten. De overgang lijkt sportief gezien geen stap vooruit, maar wanneer Poortvliet voor Telstar kiest, komt hij bij AZ op de loonlijst te staan. “Dat maakt het voor mij financieel erg interessant”, zegt de coach in het Eindhovens Dagblad.

/

AZ en Telstar hebben een samenwerkingsverband en de Alkmaarders willen Poortvliet graag onderbrengen bij de eerstedivisionist. “Ik begrijp heel goed dat mensen een eventuele overstap anders niet begrijpen, ook al heb ik een verleden bij Telstar en is het een mooie club", aldus Poortvliet, wiens zaakwaarnemer al met de club uit Velsen sprak.

Poortvliet neemt dit weekeinde een besluit over zijn toekomst, maar het wordt Telstar of Eindhoven. "Ja, of het moet AC Milan zijn, maar het heeft geen zin als bijvoorbeeld ineens Willem II zou komen. Dat hadden ze dan ook eerder kunnen doen. Er moet rust in de tent komen. Ik ga maandag op vakantie en daar wil ik lekker van kunnen genieten."

Eindhoven wil haar trainer, die nog een jaar onder contract staat, graag behouden. De club zegt nog niets gehoord te hebben van geïnteresseerde clubs. "Wij willen heel graag verder met Jan", reageert algemeen directeur Edwin Huybers. "We hebben een goed seizoen gedraaid en doen er alles aan de groep zo compleet mogelijk te houden."

Bezig met laden …