voetbalzone

Overgang van geduldige Tyton naar Sevilla definitief van de baan

Daniel Cabot Kerkdijk30 jan 2013, 12:22
Laatst bijgewerkt: 30 jan 2013, 12:22
Advertentie

Przemyslaw Tyton kan een overgang naar Sevilla definitief vergeten. De Zuid-Spaanse club maakt woensdagmiddag via de officiële kanalen bekend dat Antonio Alberto Bastos Pimentel, beter bekend als Beto, het keepersgilde komt versterken. De dertigjarige keeper wordt gehuurd van Sporting Braga uit Portugal, met optie tot koop.

/

Beto doorliep de jeugdopleiding van Sporting Portugal, maar had geen uitzicht op speeltijd in de hoofdmacht. In dienst van Leixoes groeide de sluitpost uit tot Portugees international. In de zomer van 2009 tekende Beto bij FC Porto, maar hij keepte slechts een handvol duels. Na een uitleenperiode aan CFR Cluj tekende hij ruim een half jaar geleden bij Sporting Braga, dat nu alweer afscheid moet nemen.

Voor Tyton is het nieuws over Beto een hard gelag. De doelman heeft bij PSV geen uitzicht op een basisplaats en had gehoopt dat hij als opvolger van de naar Real Madrid vertrokken Diego López zou worden aangetrokken. Zaakwaarnemer Krzystztof Jakobczak zei dinsdagavond dat de deal al bijna rond was. Marcel Brands, technisch manager van PSV, liet vervolgens weten dat hij nergens vanaf wist.

"Als Brands zegt dat er slechts interesse is via een tussenpersoon en er geen sprake is van contact met Sevilla, dan heb ik dat te respecteren. Of ik interesse heb in een overstap? Daar ga ik niet op antwoorden. Ik wacht het rustig af", zei de Poolse keeper. De 25-jarige Tyton is bezig aan zijn tweede seizoen bij PSV, maar speelt de tweede viool achter Boy Waterman. Eerder was hij vier jaar in dienst bij Roda JC.

Bezig met laden …