voetbalzone

Overmars blij met talentvolle aanwinst: 'We hebben snel gehandeld'

Daniel Cabot Kerkdijk07 feb 2012, 10:00
Laatst bijgewerkt: 07 feb 2012, 10:00
Advertentie

Go Ahead Eagles heeft overeenstemming bereikt met Jop van der Linden. De 21-jarige centrumverdediger komt komende zomer transfervrij over van Helmond Sport tekent een contract voor twee seizoenen. Daarnaast heeft Go Ahead Eagles een optie op een derde seizoen, zo meldt de Deventer club dinsdagmorgen via de officiële kanalen.

/

"We volgen Jop al een tijdje", vertelt directeur Marc Overmars via de officiële kanalen van Go Ahead Eagles. "Een talentvolle verdediger die in de komende jaren kan doorgroeien. Nadat wij hoorden dat hij niet wilde bijtekenen bij Helmond Sport hebben wij snel gehandeld. Waar we vorig jaar vaak naast spelers grepen, lukt het nu wel om zaken te doen."

"De kracht van Jop ligt op de positie links centraal in de verdediging. En het is een prettige bijkomstigheid dat hij een geweldige vrije trap heeft, waarmee hij dit seizoen regelmatig scoorde voor Helmond Sport." Van der Linden werd op jonge leeftijd door Vitesse weggeplukt bij Columbia. Hij werd door Vitesse een half jaar uitgeleend aan AGOVV en toog daarna naar Helmond, waar hij aan zijn tweede seizoen bezig is. Dit seizoen speelde hij twintig duels en scoorde hij zes keer.

Bezig met laden …