voetbalzone

Overmars: ‘Die haal je niet eens meer voor acht miljoen euro’

Thijs Post26 nov 2016, 09:45
Laatst bijgewerkt: 26 nov 2016, 09:45
Advertentie

Ajax gaat het salarisplafond mogelijk verhogen. Directeur voetbalzaken Marc Overmars is met de directie en Raad van Commissarissen in gesprek of het verstandig zou zijn. Naar verluidt betaalt Ajax nu maximaal een miljoen euro bruto per jaar, maar daarmee kom je als club in Europees opzicht niet ver.

/

“Intern wordt gekeken hoe we kunnen opboksen tegen het geweld van de grote clubs in Europa”, legt Overmars uit aan De Telegraaf. Het is volgens hem ook zaak ervoor te zorgen dat er geen scheve gezichten ontstaan in de kleedkamer, omdat spelers wel van elkaar weten wat ze ongeveer verdienen.

Volgens Overmars wordt het ook steeds moeilijker goede spelers te scouten in het buitenland. Hij zegt dat Christian Eriksen en Viktor Fischer voor respectievelijk 1,5 miljoen euro en 1,2 miljoen euro naar Nederland werden gehaald. “Die tijd is voorbij. In Zweden loopt een zeventienjarige spits. Die haal je niet eens meer voor acht miljoen”, zo doelt hij vermoedelijk op Alexander Isak. Ajax richt zich daardoor steeds meer op Zuid-Amerika. Voor Mateo Cassierra en Davinson Sánchez heeft Ajax circa vijf miljoen euro betaald en dat noemt de bestuurder ‘acceptabel’.

Bezig met laden …