voetbalzone

Overmars: 'Elke dag stond de koning van Rusland weer voor de deur'

Daniel Cabot Kerkdijk21 okt 2010, 17:34
Laatst bijgewerkt: 21 okt 2010, 17:34
Advertentie

Oleg Luzhny, interim-trainer van Dynamo Kiev, is geen onbekende voor Marc Overmars. De voormalig Oranje-international speelde in zijn actieve loopbaan bij Arsenal samen met de oud-verdediger, die vanavond hoopt dat zijn ploeg het Europa League-duel met AZ tot een goede einde weet te brengen. "Het kwam niet vaak voor dat ik niet voorbij een tegenstander kwam, maar tegen Oleg…"

"Mijn vrouw zei elke dag lachend tegen me dat de koning van Rusland weer voor de deur stond", vertelt Overmans donderdag op de clubsite van AZ. "Dan keken we naar buiten en stond de grootste legerjeep van Mercedes met geblindeerde ramen voor ons huis. Oleg haalde me altijd op voor trainingen en wedstrijden. Hij woonde met zijn gezin in Londen een paar honderd meter van ons af. Wat hebben we een lol gehad om zijn voorkomen; met dat typische Russische accent en die auto van hem. Ja, ik vond hem altijd een heel bijzondere jongen."

"Oleg speelde in het gouden team van Dynamo, met toppers als Andrei Shevchenko en Sergei Rebrov", vervolgt Overmars. "Ze speelden een serieuze rol in de Champions League. Zijn transfer van Kiev naar Arsenal heeft Oleg in principe indirect aan mij te danken. Het gebeurde niet vaak dat ik niet langs een rechtsback kwam, maar met hem had ik die avond de grootst mogelijke moeite. In de rust vroeg Arsène Wenger wat er met me aan de hand was. Een paar maanden na die bewuste avond stond Oleg met een vierjarig contract op Highbury."

Bezig met laden …