voetbalzone

‘Overmars krijgt geen toestemming om fors te investeren in nieuwe spits’

Peter Nusselder16 jun 2015, 12:20
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2015, 12:20
Advertentie

Marc Overmars krijgt als directeur voetbalzaken van Ajax niet zelden het verwijt dat hij te weinig bereid is om in de spelersgroep te investeren, maar het is de vraag of dat altijd aan de beleidsbepaler ligt. Overmars zou van plan zijn geweest om voor komend seizoen een nieuwe spits te halen.

voetbalzone

Volgens Voetbal International had de directeur er liefst tien miljoen euro voor over om de selectie van hoofdtrainer Frank de Boer aan te vullen met een ervaren centrumaanvaller, maar werd hij teruggefloten door raad van commissarissen in Amsterdam; Overmars zou op zoek moeten naar een goedkopere kandidaat, die bij Ajax de strijd aan moet gaan met Arek Milik.

Eerder werd al duidelijk dat het aantrekken van een extra spits pas een optie is als Kolbeinn Sigthórsson verkocht is. Ajax slaagde er de afgelopen jaren in om diverse topspelers met veel winst van de hand te doen, maar slechts zelden werd een aanzienlijk deel van die opbrengsten in de selectie gestoken; liever deden de Amsterdammers een beroep op de talenten die uit de eigen jeugdopleiding afkomstig zijn. De aankopen die wél werden gedaan, waren ook niet allemaal even succesvol.

Bezig met laden …