voetbalzone

Overmars: 'Maher is een fantastische speler, maar daar zijn er meer van'

Bart Kruyt04 jul 2013, 08:20
Laatst bijgewerkt: 04 jul 2013, 08:20
Advertentie

Ajax werd lange tijd genoemd als mogelijk nieuwe club voor Adam Maher, maar besloot om geen werk te maken van de komst van de middenvelder. De vraagprijs van AZ was in de ogen van technisch directeur Marc Overmars te hoog en dus bleef de hand op de knip. PSV wilde wél in de buidel tasten voor Maher en legde de jongeling maandag voor vijf seizoenen vast.

/

De Eindhovenaren betaalden naar verluidt 6,5 miljoen euro voor Maher: een bedrag dat door clausules nog verder kan oplopen. "Wij maken keuzes en die maken wij heel bewust", zegt Overmars voor de camera van AT5. "Maher is een fantastische speler, maar daar zijn er meer van. Wij willen de portemonnee wel trekken, maar wel voor spelers waar wij honderd procent voor kiezen. Ik hoop dat die er nog aan komen."

Ajax hield zich vooralsnog vrij rustig op de transfermarkt en haalde enkel nog spelers die in principe bij Jong Ajax of in de jeugdopleiding van de Amsterdammers zullen beginnen. De recordkampioen wordt wel veelvuldig in verband gebracht met Lerin Duarte van Heracles Almelo en Mike van der Hoorn van FC Utrecht en vooral laatstgenoemde zou dicht bij een overgang naar Ajax staan.

Bezig met laden …