voetbalzone

‘Overmars praat deze week met zaakwaarnemer Argentijnse aanvaller’

Rian Rosendaal22 jun 2021, 14:06
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2021, 14:06
Advertentie

Ajax lijkt de interesse in Julián Álvarez te intensiveren. Het Argentijnse dagblad Olé weet namelijk te melden dat directeur voetbalzaken Marc Overmars nog deze week in Amsterdam een gesprek heeft met Fernando Hidalgo, de zaakwaarnemer van de aanvaller van River Plate. Er is echter geduchte concurrentie van Aston Villa voor de handtekening van Álvarez, die bij de Argentijnse topclub vastligt tot 31 december 2022.

Hidalgo praat naast Ajax ook binnenkort met een afvaardiging van Aston Villa. De Engelsen zouden al een bod voorbereiden van circa achttien miljoen euro op de 21-jarige rechtsbuiten, die naar verluidt een ontsnappingsclausule van 25 miljoen euro in zijn huidige verbintenis met River Plate heeft staan. Álvarez is momenteel met Argentinië actief op de Copa América, al nam bondscoach Lionel Scaloni hem tot dusver alleen op in de wedstrijdselectie voor het groepsduel met Paraguay (1-0 overwinning). De door Ajax begeerde flankspeler bleef echter negentig minuten op de bank zitten.

Olé denkt dat de circa achttien miljoen euro die Aston Villa wil neerleggen in de buurt komt van de vraagprijs die River Plate momenteel hanteert. Aan de andere kant verwacht men dat Ajax een goede kans maakt vanwege het eerdere aantrekken van Argentijnse spelers zoals Nicolás Tagliafico en Lisandro Martínez. Álvarez kroonde zich afgelopen seizoen overigens tot assistkoning van de Argentijnse SuperLiga. De rechtsbuiten stelde in totaal zes maal een ploeggenoot van River Plate in staat om te scoren.

Het Argentijnse medium TNT Sports wist in maart al te melden dat Álvarez op de radar was verschenen van Ajax. Ook Manchester City, Real Sociedad en Valencia werden drie maanden geleden naar voren geschoven als kandidaten om de jonge aanvaller naar Europa te halen. In 2019 behoorde de jonge spits volgens Goal nog tot de vijftig grootste talenten ter wereld. Op de talentenlijst van twee jaar geleden prijkten ook de namen van Mohamed Ihattaren, Ryan Gravenberch en Ki-Jana Hoever. Hij staat inmiddels op 16 doelpunten en 17 assists in 69 optredens in het shirt van River Plate.

Bezig met laden …