voetbalzone

Overmars trekt de portemonnee voor zestienjarige ‘kolos’: zes miljoen euro

Mart Oude Nijeweeme28 jun 2023, 17:39
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2023, 17:39
Advertentie

Royal Antwerp is woensdag begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Onder toeziend oog van zo'n honderd supporters verwelkomde Mark van Bommel, die op het punt staat om een nieuw contract te tekenen, een aantal nieuwe gezichten, onder wie George Ilenikhena. De pas zestienjarige Frans-Nigeriaanse spits, wiens komst nog niet bevestigd is door de club, moet de concurrentiestrijd aangaan met Vincent Janssen.

Voor Van Bommel was het belangrijk om een tweede spits in huis te halen. “Ilenikhena is een profiel waar ik, samen met Marc (Overmars, red.) en de scouting lang mee bezig ben geweest”, aldus de succescoach. “Vincent (Janssen, red.) blijft onze nummer één in de spits. Daarachter zochten we naar een jonge spits, die kan groeien en op termijn de stap naar een topclub kan zetten. We kunnen nog geen spelers van tien à twintig miljoen euro halen. Die stap moeten we als club nog zetten."

Volgens L'Équipe wordt voor Ilenikhena een bedrag van rond de zes miljoen euro betaald. De aanvaller wordt overgenomen van de Franse tweedeklasser Amiens SC, waar hij afgelopen seizoen 2 keer tot scoren kwam in 17 officiële wedstrijden. Het Nieuwsblad omschrijft de nieuwste concurrent van Janssen als een 'kolos'. "Wie Ilenikhena aanschouwt, gelooft nooit dat hij in augustus pas zijn zeventiende verjaardag viert." Het is niet bekend voor hoe lang de geboren Nigeriaan heeft getekend.

Ook van Arthur Vermeeren wordt verwacht dat hij komend seizoen in het shirt van Antwerp speelt. De middenvelder beleefde afgelopen seizoen zijn absolute doorbraak en wordt door Van Bommel nog maar eens op een voetstuk geplaatst. "Ik mag het eigenlijk niet luidop zeggen, maar mocht ik elders trainer zijn, en mijn club beschikte over de financiële middelen, dan zou ik ook proberen om hem in te lijven. We zijn niet bang om hem te verliezen. Laten we maar samen nog een topjaar proberen te draaien."

Bezig met laden …