voetbalzone

Overmars trots: 'Je kunt wel zeggen dat ik zijn carrière heb gered'

Bart Kruyt21 jun 2014, 09:30
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2014, 09:30
Advertentie

Argentinië speelt om 18:00 uur op het WK tegen Iran en de hoop van het Iraanse volk ligt op de schouders van een in Leeuwarden opgegroeide speler: Reza Ghoochannejhad. De oud-speler van SC Heerenveen, Go Ahead Eagles, FC Emmen en SC Cambuur scoorde in zestien interlands al tien keer en is de ster van het elftal. Dat terwijl hij jaren geleden bijna gestopt was met voetballen.

voetbalzone

Reza, zoals hij zich gemakshalve laat noemen, dacht er vijf jaar geleden serieus over na om zijn loopbaan te beëindigen. De aanvaller had na een langdurige revalidatie van een kruisbandblessure moeite om terug te komen en kwam bij Emmen op de tribune terecht. Reza wilde de handdoek in de ring gooien, maar Marc Overmars trok hem over de streep om het bij zijn toenmalige werkgever Go Ahead Eagles nog één keer te proberen.

"Je kunt wel zeggen dat ik zijn carrière heb gered", zegt Overmars in De Telegraaf. "Ik heb veel met hem en zijn ouders gesproken en erop aangedrongen dat hij echt zijn laatste kans moest pakken, omdat anders zijn carrière voorbij zou zijn. Het is heel mooi om te zien dat hij nu op het WK staat. Het had weinig gescheeld of het was heel anders gelopen."

Bezig met laden …