voetbalzone

Overmars voorspelt toekomst Dusan Tadic na contractontbinding bij Ajax

Mart Oude Nijeweeme15 jul 2023, 11:09
Laatst bijgewerkt: 15 jul 2023, 11:09
Advertentie

Ook in België is het vertrek van Dusan Tadic niet onopgemerkt gebleven. Vrijdag werd bekend dat de captain van Ajax per direct op zoek gaat naar een nieuwe club, daar hij ontevreden is over het huidige aankoopbeleid. Belgische media zien daarop hun kans schoon en laten de naam van de Serviër vallen bij Marc Overmars. De directeur voetbalzaken van Royal Antwerp beleefde met de buitenspeler succesvolle jaren bij Ajax.

"Vanochtend (vrijdag, red.) las ik dat Dusan Tadic zijn contract bij Ajax gaat ontbinden. Je had altijd een goeie band met hem, is hij een optie voor Antwerp?", vraagt journalist David van den Broeck namens Het Nieuwsblad aan Overmars. "Ik weet niet wat hij gaat doen, maar ik denk niet dat hij naar België zal willen komen", vreest Overmars. "We hebben volgens mij ook vleugels genoeg, zeker nu we Jacob Ondrejka hebben gecontracteerd. Daar waren we trouwens net op tijd mee. Die timing was perfect."

In hetzelfde interview wordt Overmars gevraagd naar een mogelijke nieuwe titel. "Zover zijn we nog niet. Echt niet. Vorig seizoen is alles perfect gevallen en hadden we met momenten het geluk mee. Ik herinner me nog een VAR-moment van Ritchie (De Laet, red.), die met één teen buiten de zestien stond toen hij een overtreding maakte (bij Eupen, red.). Maar wanneer ben ik tevreden? We moeten natuurlijk opnieuw in die zone bovenin mee gaan draaien. Het zou heel mooi zijn als we ons ook weten te plaatsen voor de Champions League."

Daarnaast is het volgens Overmars belangrijk om naar de concurrenten te kijken. "Iets wat Club Brugge uitstekend doet, is kapitaal creëren op het veld. Zodat we spelers kunnen verkopen voor 20 à 25 miljoen", aldus de technische man. "Dat is het proces waarin we zitten. Het eerste hebben we al in de zak. Ik wou heel graag ooit een keer kampioen worden met Antwerp en dat is gelukt. Super dat we dat aan de stad en de supporters hebben kunnen geven."

Bezig met laden …