voetbalzone

Overmars wekt wrevel bij Ajax Cape Town: ‘Ik ben daar niet blij mee’

Peter Nusselder02 mei 2013, 10:43
Laatst bijgewerkt: 02 mei 2013, 10:43
Advertentie

De clubleiding van Ajax Cape Town is niet te spreken over de wijze waarop Marc Overmars, directeur voetbalzaken bij Ajax, naar buiten is getreden. De beleidsbepaler van de Amsterdammers liet zich in gesprek met De Telegraaf niet bijster positief uit over de gang van zaken in Zuid-Afrika. Algemeen directeur George Comitis van Ajax Cape Town is daar bepaald niet gelukkig mee.

/

Overmars liet weten het er niet mee eens te zijn dat er in Kaapstad een technisch directeur boven de trainer komt te staan en dat het Zuid-Afrikaanse filiaal dan ‘echt een groot probleem’ heeft. Tegenover het Zuid-Afrikaanse SuperSport geeft Comitis evenwel aan dat dergelijke beslissingen genomen worden door de directie van Ajax Cape Town, en dat men daar in Amsterdam niets over te zeggen heeft.

“Ik ben niet blij dat hij daarmee naar de media is gestapt”, laat Comitis weten, “maar ik ga er verder niets over zeggen.” De directeur is er ondertussen overigens niet van geschrokken dat Overmars zelfs dreigde de samenwerking helemaal op te zeggen. “Als je een contract hebt en er aan beide kanten verantwoordelijkheden zijn, kun je niet zo makkelijk praten over stoppen”, zegt Comitis.

Bezig met laden …