voetbalzone

Overmars wilde ver gaan voor drietal: ‘Zij spelen nu voor grote clubs’

Dominic Mostert29 okt 2016, 16:30
Laatst bijgewerkt: 29 okt 2016, 16:30
Advertentie

Hakim Ziyech werd afgelopen zomer voor elf miljoen euro de grootste aankoop van Ajax, maar Marc Overmars had drie andere spelers op het oog voor wie hij veel geld overhad. Zo meldden Belgische media dat Ajax een bod van tien miljoen euro had uitgebracht op Leon Bailey van KRC Genk.

/

"Dat is naar buiten gekomen. Inderdaad veel geld, maar ik verwacht dat hij straks vertrekt voor een nog hoger bedrag", stelt Overmars, die dus nog meer ijzers in het vuur had. "De andere twee namen noem ik niet. Zij spelen nu ook bij grote clubs en zijn al onhaalbaar." Overmars richt zich vooral op spelers van negentien à twintig jaar, die graag de oversteek naar Europa willen maken. Hij beschouwt 'de goede naam' van Ajax bij zulke transfers als een voordeel.

Zo haalde Overmars afgelopen zomer twee spelers op uit Colombia. "Spelers weten dat dit de springplank in Europa is. Davinson Sánchez en Mateo Cassierra zijn daar voorbeelden van. Daar investeren we drie tot vier jaar in. Daar moeten we het ook van hebben. Anders was Sánchez wel naar FC Basel, Villarreal of Barcelona gegaan", stelt de directeur spelerszaken in gesprek met Ajax Life.

Bezig met laden …