voetbalzone

Overname noodlijdend Coventry nabij

10 dec 2007, 13:55
Laatst bijgewerkt: 10 dec 2007, 13:55
Advertentie
Het door schulden geplaagde Coventry City lijkt eindelijk een oplossing te hebben gevonden voor de financiële malaise. Zakenman, filmregisseur en acteur Alki David is bereid de 38 miljoen pond aan schulden af te betalen. Daarnaast legt hij 15 miljoen pond op tafel om volledige zeggenschap over de Championship-club te krijgen.

“De onderhandelingen verlopen erg goed en ik verwacht spoedig een positieve beslissing”, aldus David tegenover het Engelse dagblad the Guardian. “Coventry is een team dat grote dingen kan bereiken als het weer in vorm gesmeed wordt. Mijn doel is om ze weer naar de Premier League te leiden en dit wil ik met het huidige management bewerkstelligen.”

De FA dreigde eerder al met tien punten aftrek als Coventry de financiële zaken niet spoedig op orde kon krijgen. Spelers werden te laat uitbetaald en er moest een miljoenenlening aan te pas komen om de salarissen te kunnen betalen. Trainer Iain Dowie gaf al aan te vertrekken mochten deze omstandigheden aanhouden.

De 39-jarige David is al aandeelhouder van de negentienvoudig Grieks kampioen Panathinaikos en Leventis United, een Nigeriaanse club. De flamboyante miljardair heeft zijn zinnen gezet op nog een club in Engeland, uitkomend in de Premier League. “Ik wil proberen om het met Coventry te redden, maar ook met team dat er al speelt.”
Bezig met laden …